Sunday, February 8, 2009

sabtu yg BOHSAN


semuanya bermula dengan nader’s attempt untuk (konon2) ‘melayan kebosanan sabtu’ aku kerana 4 hari b’cuti dan dia yg t’tiber nk jd adventurous! Nota: penulis bercuti dari hari jumaat (saja amek cuti) hingga isnin (thaipusam)

Hari sabtu yg bosan bermula seawal Jumaat mlm! Sedang aku asyek menonton revolutionary road (persembahan reunion kate winslet n leo dicaprio yang mantap, eventhough storyline mcm Rashid sibir pun can do better) mawi ckp nak dtg umah lepak. Aku ok jer... Dalam kul 10pm dia sampai, terus lepak2 kedai anney mkn kuey tow sup and sup cendawan... Seterusnya bergerak ke uptown danau kota... Jln2 di wktu mlm menikmati pemandangan. Mawi la nak p sgt, x penah p katanya!!! Dengan dihiburkan artis amatur di pentas karaoke (u can do better V!), kami melilau lilau jalan smbil makan kopok leko... Sebelum balik, sempat lepak mamak sambil makan roti tisu and grilled chicken wings! 2.30am smpi umah and tido. Mawi x tau la buat apa dgn internet smpi kul 4! Dahla sblum blk ada hati nak ajk aku p downtown velodrom cheras lagi!

Esok pagi lepas breakfast yong tau fu, roti kaya dengan ayaq hot chocolate, sabtu yang buhsan betul2 bermula! First stop, gsc pavilion. Tgk pink panther 2. Ntah papa ja, dengan aishu jd t’lebey gelap (atau mmg kamera bollywood pandai ‘memutihkn’ artes2 diorg bak kata mawi) n babak2/ watak2 meleret yang tak perlu ada pun x pa. Kebodohoh Insp. Jacques Clouseau berterusan, tapi kearah yg worst! PP1 lg best la. Caramel popcorn yang dibeli pun x abes dek buhsan!

Lunch menghala ke sogo ntok aktiviti seterusnya. Walaupun mula2 nk mkn nandos, akhirnya we end up dkt fud court. Nader dan izudin mkn dim sum, aku mkn bbq honey chicken rice, yeop dan izar mkn yong tau fu and mawi mkn fried wantan. Desert mawi sponsor cake from sec. receipe.

Next activity – karoke at red box ria, sogo! The house was literally brought down with ihab’s I Don’t’ Want a Miss A Thing, Izar’s Tiara (n other rock kapak's medley), Nader menSITIkan Isabella (dan lagu2 lain), I yg trauma vocal chord, Yeop ngan lagu2 indon yg tak pernah didengari, joxer yg mnghampakan khalayak dgn tdk mnyanyikan lagu ayamnya, a bit of an Ismail Idol singing contest n nyanyian ramai2 semasa sha na na, lady marmalade, when you believe dan spice up your life! Org batuk and sakit tekak pun leh nyanyi lagu gemilang and flying without wings ngan mantapkn yemza?!

Lepas puas (berpeluh) menyanyi, sessi spt biasa, muzakkarah nak wat apa next, mngenepikn pilahan (selepas puas bersyura) ke genting dan stimboat di bangsar, kitorg pilih nak ke melaka! Yes, melaka. Kluaq dari KL dh kul 7pm.

Lepas 2 jam didalam kereta dengan nader yg hemah memandu dan ‘topic pertama’ dan ‘topic kedua’ diulang2 dibicarakan/ dibahaskan dan direcap b'ulang2, kami sampai ke stadhyust dan jonker street! Jalan2 dekat sejam lebey, ada gak yg angkut barang bwk balik! Cantikkan terompah tuh izudin?! Mawi berjaya jadi biggest shopper mlm tuh. X tau napa citer2 izar nk mkn buah2 bulat dicelup cokelat x jadi...

Dah tak tau nak makan apa, kitaorg end up berkelah ikan bakar, ikan masak 3 rasa (goreng n renjis kuah sajak), sotong goreng tepung, kailan ikan masin dan sambal mussels (apa a BM dia?) dengan nasi lemak di umbai! Topic pertama and kedua sekali lagi dibincangkan. tapi maybe sebab lapaq, mknan lincin dengan cepat. Driver pekena kopi panas la plak!

Puas makan, masa untuk end up and wrap up, so balik ler! Singgah seremban hantar izar sambil lepak2 dulu dekat A&W minum root beer float (buhsan giler minum dlm paper cup sbb after 12 diorg dh x serve dlm mug!). Nader siap mkn double mozza burger! Topik diskusi: barang2 yg perlu dibokot menurut list yg nader simpan dlm dompet dia dan diusung kemana saja! Bravo!

Balik singgah kejap kt seremban R&R solat jama’. Lepas puas diskas pasal haji, umrah ziarah n perlancongan melibatkan ibadah... (ilmiah n islamik gilerkn?!) kami smpi KL dalam pukul 3.30am. Dalam 4.10am smpi umah dan berakhirlah aktiviti kitaorg!

S&M, sori u couldn't join, hampered down by work. u'r presence and vocal talent was greatly missed!

Hmmm... buhsan x sabtuku?! tp kalu consider ngan org lain, x dak la rasa adventure mana pun...

Temasey smua k pd yg menjayakn!

p/s: kalu sbut psl mknan jer sure ada nama nader. Perasan x?! he he he

4 comments:

Anonymous said...

wah3....rajinnyer sampai tulis kat blog erk....
smlm balik lewat sah2 ang bangun lewat ari nie kan :)

btw.....vocal u paling horror smlm huahuahua....jgn marah k....i wat lawak jer.....tp kalo u nak prove otherwise....i am ready for tmrw :)

Che underscore Lee said...

alaaa nak karoke lagi ke? jeless...

aku merindui saat2 mengkapakkan Tiara dan memecahkan vocal chord ketika Delaila hehe

paling enjoy ialah trip pergi/balik ke/dari Melaka ituu penuh dengan topik 1 dan topik 2 hehe..

ouh x jadi beli buah celuk cekelat sebab kedai yg ditarget dari awal tu tutup la plak. kedai2 lain kebersihan dan kehalalan toyyibahnya amat diragui

mubaraq ahmad said...

yeop: aku entertainer, so nyanyi hebat x penting, yg penting perform!!!

ixar: tgh kumpul material ntok diskusi topic 1 n 2 seterusnya...

Che underscore Lee said...

bagus-bagus, sila lawati blog yg sepatutnya ok? link ada di page aku

dari situ hang bleh dpt byk info dan bahan rujukan

bila dah compile, bgtau aku k, kita set time utk proses menjilid ;)